Marokietiška virtuvė

Maroko virtuvė turi daug bendro su Viduržemio jūros šalių virtuve, Marokiečiai turėjo įtakos ir visai pietų Europos virtuvei. Maroko virtuvei būdingas paprastumo ir sezoniškumo balansas. Populiari aviena, jautiena, vištiena ir kupranugarių mėsa. Į mėsos patiekalus dedama džiovintų ar šviežių vaisių. Populiarūs tradiciniai patiekalai – aviena su datulėmis, juodomis slyvomis, pupomis, kedrų riešutais ar razinomis. Būdingi virtuvės kontrastai, kartais tas pats patiekalas gali būti ir saldus, ir aštrus, ir sūrus. Maroke vartojama daugybė šakniavaisių, žalumynų ir vaisių. Patiekalai pagardinami daugybe prieskonių, žalumynais.

Marakeše labai populiarus patiekalas tadžija – troškinta aviena, vištiena arba jautiena (gali būti ir žuvis) su daržovėmis. Maistas troškinamas moliniame dubenyje, uždengtame kūgio formos dangčiu, padėtas ant specialaus stovo su anglimis. Tokie indai pardavinėjami kaip suvenyrai.

Atlanto vandenyno pakrantėje gyvenantys marokiečiai mėgsta žuvį ir jūros gėrybes, ypač - austres.

Marokiečių sriubos labai tirštos ir sočios. Viena iš jų – charira (avienos sriuba su pupomis ir prieskoniais). Populiari trinta vištienos sriuba. Agadiro viešbučiuose pateikiama gardi sriuba iš jūros gerybių.

Desertai. Po pietų patiekiami vaisiai ir saldūs pyragėliai su įdaru (medumi, riešutais ir kitais skanėstais). Geriama saldi mėtų arbata, kuri verdama iš žalios arbatos, įmetant šviežių mėtų lapelių. Prieš pietus rankoms nusiplauti atnešamas indelis su karštu rožiniu aromatizuotu vandeniu. Marokietiškame restorane, kur dažniausiai lankosi vietos gyventojai, gatvės užeigoje, lauko užkandinėje tradicinių pietų metu stalo įrankiai nenaudojami, valgyti reikia dešinės rankos pirštais (šių tradicijų nesilaikoma viešbučiuose).